pt

محمدحسین ماتک نامزد نهایی جایزه نویسندگان و تصویرگران آمریکا شد

۳۰ بهمن ۱۳۹۸

محمدحسین ماتک، تصویرگر کتاب های کودک و نوجوان، برنده فصل سوم جایزه بین‌المللی «نویسندگان و تصویرگران آمریکا» و نامزد مرحله نهایی این جایزه شد. 

به گزارش روابط عمومی انجمن تصویرگران ایران، محمدحسین ماتک در گفتگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره نامزدی در جایزه بین‌المللی «نویسندگان و تصویرگران آمریکا » گفت: این جایزه یکی از مهم‌ترین جایزه‌هایی است که در حوزه نویسندگی و تصویرگری در آمریکا برگزار می‌شود و شیوه برگزاری و اهمیت آن در آمریکا مانند جایزه اسکار است و در لس‌انجلس برگزار می‌شود.

ماتک درباره کتاب «ماچوچه و کلاغ» توضیح داد: این کتاب بازنویسی افسانه‌های کهن و فولکلور خراسان است که از سوی افسانه شعبان‌نژاد بازنویسی شده و قرار است به‌زودی از سوی انتشارات طوطی (بخش کودک و نوجوان انتشارات فاطمی) منتشر شود.

وی گفت: البته تصاویر این کتاب پیش از این نیز به عنوان نامزد جایزه لیتل هاکا چین در سال 2019 ، منتخب کاتالوگ جایزه تصویرگری قلم طلایی بلگراد 2019 و فستیوال ادبیات کودک و نوجوان سنگاپور هم انتخاب شده است.

وی با بیان اینکه این جایزه هرساله در دو مرحله فصلی و نهایی (سالیانه) برگزار می‌شود، افزود: هر ساله تصویرگران و  نویسندگان آثار خود را برای شرکت در این جایزه ارسال می‌کنند و از بین آنها هر فصل یک نویسنده و یک تصویرگر به عنوان برگزیده جایزه فصلی «نویسندگان و تصویرگران آمریکا » انتخاب شده و 500 دلار دریافت می‌کند. سپس برنده‌های هر فصل که شامل 4 نویسنده و 4 تصویرگر هستند به مرحله نهایی این جایزه که در ماه آوریل در امریکا برگزار می‌شود راه می یابند. در این مرحله هر تصویرگر منتخب باید داستان یکی از نویسندگان منتخب را تصویرگری کند و از بین آن‌ها برنده نهایی این جایزه پنج ‌هزار دلاری مشخص می‌شود.

این تصویرگر در ادامه بیان کرد: من تابستان امسال تصاویر مربوط به کتاب «ماچوچه و کلاغ» را برای شرکت در این جایزه ارسال کردم که به عنوان برگزیده فصل سوم جایزه بین‌المللی «نویسندگان و تصویرگران امریکا» و نامزد جایزه نهایی «نویسندگان و تصویرگران امریکا» انتخاب شد.

وی در ادامه بیان کرد: تصاویر این کتاب دارای 15 فرم است و تصویرگری آن حدود چهار ماه طول کشید. سعی کردم با استفاده از نمادها و المان‌های ایرانی تصویرهایی خلق کنم که هم بومی و ایرانی باشد و هم بین‌المللی و فکر می‌کنم چون فرهنگی ملی و بومی در این تصویرها حفظ شده برای داوران قابل توجه بوده است. 

4c9c9f28-df93-4ea4-a42e-b17a642feeb4.jpg
آگـهـی  
Advertisement

اشتراک خبرنامه