برگزاری سه کارگاه برای کودکان در کنار ششمین دورهٔ نمایشگاه «صلح را باید از کودکی آموخت»
۱۱ مهر ۱۴۰۳کارگاه نخست با همکاری تسیهلگران مرجان ریحانیان، زهرا احمدیان و مریم حیدری، برای دختران و پسران ۷ تا ۱۰ ساله، از انجمن حمایت از کودکان کار، برگزار شد. در این کارگاه کتاب «تو یک جهانگردی» نوشتهٔ شهرزاد شهرجردی به تصویرگری غزل فتح الهی، از نشر طوطی بلندخوانی شد. تسهیلگران برنامه قبل از ورود به متن کتاب، با توجه دادن بچه ها به تصویر روی جلد، درباره مفاهیمی چون صلح، سفر و مهاجرت گفتگو کردند. بچه ها در طی زمان کتابخوانی در مورد تمام بخشهای کتاب با توجه و دقت به تصاویر کتاب نظر دادند و حدس هایی درباره ادامه داستان زدند. مخاطبان کودک در پایان با بستن چشمهای خود، شهر جهانگردهای خیالی خود را تصور کردند و درباره حسشان و رنگی که برایش پیدا کرده بودند، صحبت کردند. در ادامه قایقهای کاغذی توسط مخاطبان ساخته شد و سرزمین جهانگردان را با تکنیک آبرنگ نقاشی کردند.
در روز دوم کارگاه که برای کودکان خانه کودک ناصرخسرو برگزار شد، مخاطبان با همکاری تسهیلگران، سارا امیری، نرگس طرفه نژاد و سارا برین، به اجرای تئاتر «غم درون» پرداختند. در این کارگاه که مخاطبان (خانه کودک ناصرخسرو) و بازیگران (انجمن دوستداران کودکان پویش) هر دو از کودکان افغانستانی بودند، به موضوع «کار کودک و آرزوی فوتبالیست شدن»، پرداخته شد و بعد از اجرای اولیه به شیوه مجادله و طرح مساله، یک بار دیگر نمایش با همکاری مخاطبان اجرا شد و از تماشابازیگران خواسته شد که راهکارهای خود را به شکل عملی اجرا کنند و در مورد راهکارها به بحث و گفتگو بپردازند. در این تئاتر، کم کردن فاصله میان استفاده از مفاهیمی چون صلح، عدالت و برابری با تحققشان تمرین شد و با تمرین صبر، پذیرش و احترام متقابل به یکدیگر تلاش شد تا مخاطبان گام به گام به مفهوم عملی و کاربردی صلح نزدیک و نزدیکتر شوند.
در روز سوم کارگاه با تسهیلگری مریم حیدری و ماهرخ دانایی، مخاطبان دختر هشت ساله به ساخت عروسک پرداختند. کتاب «تو یک جهانگردی» را برای بچه ها و مادران آنها بلندخوانی شد و دربارۀ صلح و جنگ و تفاوتها و پذیرش تفاوتها و چیستی صلح گفت وگو شد و هر یک از بچه ها نظرهایشان را درباره دنیای صلح آمیز خیالی خودشان گفتند. در ادامه مخاطبان تصورشان از صلح را با آبرنگ کشیدند. تمامی کارگاهها با بازدید از نمایشگاه صلح پایان پذیرفت.