
گزارش " تصویرگر به روایت تصویرگر"
۲۷ اسفند ۱۴۰۳در بخشی از این فراخوان نوشته شده است:
میخواهیم برای روزگار خود و روزگار بعد از خود «نوشتههای تصویرگری» بسازیم و چه کسی بهتر از تصویرگر میتواند درباره تصویرگر بنویسد؟ چه کسی بهتر از تصویرگر میتواند تصویرگری را روایت کند؟
این فراخوان با استقبال خوب تصویرگران و حتی سایر دغدغهمندان مرتبط با ادبیات کودک قرار گرفت و هر شخص، یک دوست یا همکار تصویرگر را برگزید تا مطلبی درباره او و آثارش بنویسد و کارها و شخصیت حرفهای، عادتها و انگیزهها و زوایایی از جهان شخصی او را به ما نشان دهد.
این یادداشت نویسی، علاوه بر تکاپو، شور و هیجانی که بین تصویرگران ایجاد کرد، طلسم حرفنزدن و نگفتن از یکدیگر را شکست و مهمتر از همه، مستنداتی فراهم کرد تا در آرشیو انجمن تصویرگران بماند و بعدها به عنوان منابع پژوهشی، مورد استفاده محققان این حوزه قرار گیرد؛ همانطور که یادداشتها و نامههای گذشتگان، امروزه منابع مهم پژوهشی برای ما هستند.
لازم به ذکر است که یادداشتها در وهله اول، در صفحات شخصی شرکتکنندگان در این فراخوان و با هشتگ #تصویرگر_به_روایت_تصویرگر منتشر شد و در وهله دوم، در سایت انجمن تصویرگران، به شکل یک فایل در اختیار مخاطبان خواهد بود.
پس از استقبال از فاز اول این رویداد، انجمن تصمیم دارد در سال پیشِ رو و به عنوان فاز دوم، فراخوان جدیدی را با تمرکز بر یکی از آثار دوستان تصویرگرمان و با تمرین نقد یک اثر یا یک کتاب واحد از زوایای مختلف، منتشر کند و امیدوار است که این بار نیز تصویرگران دست به قلم شده و درباره یکدیگر نقد و نظر بنویسند.
در ادامه، آمار شرکت کنندگان در فراخوان به ترتیب الفبا و به شرح زیرآورده شده است:
آرمین ابوالفتحی راوی فاطمه رادپور شد. مهناز ابراهیمی به آثارهاله قربانی پرداخت و نرجس بیتمشعل، رامک پژمانپور، نسترن تاجبخش و مهرانه جندقی بهترتیب درباره سارا آتش هوش، فاطمه رادپور، محبوبه معتمدی و زهرا نبئی نوشتند.
اکرم خلقی احسان عبداللهی را راویت کرد. تهمینه حدادی، روایتگر هدا حدادی شد و هدا حدادی درباره عطیه مرکزی نوشت.
مهشید دارابی، تصویرگری است که به روایت سمائه شریفی و سحر خراسانی پرداخت. یادداشت مارال دهقانی درباره عباس خانقلی بود. مائده ذوالفقاری، ساناز زمانی و اعظم سیادت، سه تصویرگری بودند که با یادداشت خود نرگس محمدی، امیر شعبانیپور و پژمان رحیمیزاده را به مخاطبانشان معرفی کردند.
نسیم سوداگری، سمائه شریفی و مژده شکری نیز یادداشتهایی درباره سمائه شریفی، مهشید دارابی، هما رستمی شاهوار و هدا حدادی نوشتند.
یادداشت عاطفه شفیعی راد درباره میترا عبداللهی و نیلوفربرومند بود.
همچنین نغمه طبایی، در کنار فراخوان " تصویرگر به روایت تصویرگر" قرار گرفت تا روایتگر مهرنوش معصومیان باشد.
کمال طباطبایی، مریم طهماسبی و نفیسه فتحی، سه تصویرگر دیگری بودند که با انجمن تصویرگران همراه شدند و درباره پژمان رحیمیزاده، نرگس محمدی و بنتالهدی کریمان نوشتند.
کیانوش غریبپور درباره دوستی با کمال طباطبایی و آثار او نوشت.
اما مجید کاظمی، از جمله تصویرگرانی بود که با انتشار یادداشتهایی درباره افسانه صانعی، سید میثم موسوی، محسن میرزایی و مهسا هدایتی چند تصویرگر را به مخاطبان خود معرفی کرد.
پریسا کرمی، نگار کیان، گلریز گرگانی و حنانه ملکپور نیز درباره نسرین خسروی، ثریا مختاری، ماهنی تذهیبی و مهشید آسوده خواه نوشتند.
یادداشت عاطفه ملکی جو درباره هدا حدادی بود.
منصوره محمدی به یاد بهزاد غریب پور و درباره او نوشت.
دیگر تصویرگرانی که یادداشت هایی را در صفحات مجازی خود منتشر کردند، عبارت بودند از: نجلا مهدویاشرف، نسرین نادری و محمد نیکوئیان، که درباره دیگر تصویرگران یعنی سمائه شریفی، لاله ضیایی و احسان عبداللهی نوشته بودند.
و درنهایت، یادداشتهای شادی هاشمی، یگانه یعقوبنژاد و محبوبه یزدانی نیز در این فراخوان، درباره محبوبه یزدانی، مریم طهماسبی و نجلا مهدوی اشرف به اشتراک گذاشته شد.