pt

گزارش نشست سیزدهم : " کتاب‌های تصویری خردسال"

۲۶ شهريور ۱۴۰۳
نشست سیزدهم از مجموعه نشست های انجمن تصویرگران ایران در تاریخ 29 مردادماه 1403 در خانه‌ی هنرمندان ایران برگزار شد

در ابتدای این نشست  خانم شادی هاشمی مدیر پنل در مورد اهمیت و ویژگی‌های گروه سنی مورد نظر در نشست، حساسیت‌های خاص تولید کتاب برای این گروه سنی و ضعف‌های کیفی و کمی در آثار تولیدی توضیحاتی ارائه کرد.

پس از آن مهمانان نشست خانم‌ها لاله جعفری(نویسنده و مترجم کودک و نوجوان) و حدیثه قربان(تصویرگر و طراح کتاب) و آقای پدرام کازرونی(تصویرگر) به تفصیل به موضوع کتاب‌های تصویری خردسال از جنبه‌های گوناگون پرداختند.

خانم لاله جعفری به تصویرگری به‌عنوان ابزاری برای روشنگری اشاره کرده و با ارائه‌ی نمونه‌هایی به تشریح چهار تجربه‌ی متفاوت در حوزه‌ی ادبیات خردسال در مجلات سروش کودکان پرداختند. ایشان ویژگی‌های متن مناسب برای خردسال را برشمرده (داشتن تم، متن کوتاه، جمله‌بندی کوتاه و اهمیت حفظ تمرکز مخاطب) و همچنین بر اهمیت تعامل میان نویسنده و تصویرگر تاکید کردند.

خانم حدیثه قربان با تعریف تصویرگری خردسال و یادی از دو نفر از پیشکسوتان تصویرگری این حوزه( خانم مهرنوش معصومیان و آقای غلامعلی مکتبی) صحبت‌هایشان را آغاز کرده و به ویژگی‌های تصویرگری برای این گروه سنی پرداختند. بزرگ بودن اشکال، اهمیت شخصیت‌پردازی، جزئیات محدود، فانتزی بودن تصاویر، زمینه‌های ساده و رنگ‌های محدود از جمله‌ی این موارد بودند. معرفی انواع کتاب‌های مناسب برای گروه سنی خردسال مانند کتاب‌های پارچه‌ای، کتاب‌های حمام، کتاب‌های عروسکی و انگشتی، کتاب‌های تاشو با نمایش نمونه‌هایی از آثار ایشان همراه بود.

آقای پدرام کازرونی مهمان دیگر این نشست نیز با اشاره به کیفیت و استانداردهای جهانی در کتاب‌های تصویری خردسال سخن را آغاز کرده و به ویژگی‌های لازم برای طراحی کتاب برای این گروه سنی پرداختند. فرم‌های ساده و کم جزئیات، استفاده از رنگ‌های تخت و بدون سایه روشن، استفاده از دورگیری برای شناسایی بهتر فرم‌ها، استفاده از رنگ‌های شارپ و پرانرژی، قطع کتاب و برش و جنس کاغذ از جمله‌ ویژگی‌هایی بود که برشمردند. ایشان به استانداردهای جهانی در مورد تعداد صفحه و مسئله‌ی چاپ در کتاب‌های تصویری خردسال نیز پرداختند. موضوع دیگری که در حین نمایش نمونه‌های جهانی موفق به آن پرداخته شد، اهمیت وجود شگفتی در آثار تولیدی برای خردسالان بود. انواع کتاب‌های تعاملی و اسباب‌بازی، الفباآموز، عددآموز، کتاب‌های مفهومی و کتاب‌های اولین به همراه نمونه‌های موفق جهانی مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت.

بخش پایانی نشست به پرسش‌های حاضرین در جلسه اختصاص داشت.

نشست‌های ماهانه‌ی انجمن تصویرگران با محوریت کتاب‌های تصویری، دوشنبه‌ی انتهای هرماه در محل خانه‌ی هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

1312.jpg 1311.jpg 1310.jpg 139.jpg 138.jpg 137.jpg 136.jpg 135.jpg 134.jpg 133.jpg 132.jpg 131.jpg
آگـهـی  
Advertisement

اشتراک خبرنامه